Preşedintele UGIR: MFP a propus îngheţarea sau reducerea sporurilor nejustificate

Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corâci, a declarat, miercuri, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor, că ministrul Gheorghe Pogea a propus îngheţarea sau reducerea sporurilor, pentru că mare parte dintre cele 86 de sporuri sunt acordate nejustificat.

48 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UGIR: MFP a propus îngheţarea sau reducerea sporurilor nejustificate

Preşedintele UGIR: MFP a propus îngheţarea sau reducerea sporurilor nejustificate (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

"Nu se poate aşa ceva, există funcţionari publici care au de trei ori salariul preşedintelui României", a spus Corâci.

Liderul UGIR-1903 a adăugat că prin reducerea sporurilor se poate atinge obiectivul de reducere cu 80% a cheltuielilor cu salariile din sectorul bugetar, fără să mai fie necesare concedieri masive.

Discuţiile dintre Guvern şi partenerii sociali referitoare la proiectul de buget pentru 2009 se află în faza finală, urmând să fie organizate noi consultări între PDL şi PSD, astfel încât Guvernul să poată lua, joi, decizii politice privind construcţia bugetară, a declarat premierul Emil Boc.

"În vederea finalizării proiectului de buget, avem consultări atât cu partenerii sociali - sindicate şi patronate - cât şi şi cu cele două partide componente ale Parteneriatului pentru România, PDL şi PSD. Suntem aproape în faza finală a consultărilor cu partenerii sociali, avem şi o şedinţă a Coaliţiei în această după-amiază, pentru ca mâine (joi-n.r.) să putem lua decizii politice în cadrul Guvernului", a spus Boc, la finalul discuţiilor de la Ministerul Finanţelor cu reprezentanţii sindicatelor şi cei ai patronatelor privind bugetul din acest an.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a asigurat că proiectul de buget pentru 2009 este construit în consultare cu partenerii sociali.

"Cât vom fi noi la guvernare, bugetul nu se va mai construi fără consultarea partenerilor sociali. Acest lucru este important şi România trebuie privită în ansamblu ei, şi de investiţii, şi de oameni", a spus Pogea.

La discuţia cu sindicatele au participat preşedintele Traian Băsescu, ministrul Finanţelor şi ministrul Muncii.

Preşedintele Traian Băsescu va primi, miercuri, la Cotroceni, reprezentanţi ai sindicatelor, întâlnirea urmând a începe la ora 16.30 şi reprezentanţi ai patronatelor, de la ora 18.30. Întâlnirile au loc la solicitările primite de şeful statului de la reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor.

Citeşte şi:

Băsescu primeşte la Cotroceni reprezentanţi ai sindicatelor şi ai patronatelor

Băsescu: Am prezentat sindicatelor şi patronatelor situaţia economică a României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici