Preşedintele Volkswagen vrea ca unele posturi cheie din grup să fie deţinute prin rotaţie

Volkswagen (VW) intenţionează să limiteze perioada de timp în care angajaţii vor deţine anumite posturi cheie, urmând să fie instituit un sistem prin rotaţie, pentru îmbunătăţirea supravegherii, a declarat preşedintele grupului, Hans Dieter Poetsch, relatează Reuters.

222 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Volkswagen vrea ca unele posturi cheie din grup să fie deţinute prin rotaţie

"Pregătim un sistem de rotaţie pentru anumite funcţii. Angajaţii respectivi vor petrece o perioadă limitată în anumite poziţii”, a afirmat Poetsch într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag.

La începutul lunii decembrie, producătorul auto a anunţat că doar un număr mic de angajaţi au fost responsabili de manipularea testelor de poluare şi că nu există informaţii că membrii board-ului au fost implicaţi în ceea mai mare criză din istoria Volkswagen.

Poetsch a precizat că viitorul software pentru motoare va fi dezvoltat ”după principiul patru ochi”.

Preşedintele VW a explicat că rotaţia pe posturi va fi o provocare din cauza complexităţii unora dintre roluri, dar a spus că VW dispune de suficientă expertiză în rândul angajaţilor grupului.

"Este mai uşor de spus decât de făcut. Sunt doar câţiva angajaţi care pot programa o unitate de control a motorului. Dar avem astfel de oameni care lucrează la brandurile din cadrul grupului. De exemplu, experţi de la Audi pot trece la Porsche, cei de la Porsche la VW şi tot aşa”, a mai spus Poetsch.

VW a anunţat în septembrie, în urma unei investigaţii au Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA, că a trişat la testele de poluare aplicate unor 11 milioane de automobile diesel din întreaga lume, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici