Preţul cimentului a crescut cu 6-8% de la începutul anului

Preţul cimentului a crescut cu 6-8% de la începutul anului, evoluţia viitoare depinzând de eventualele majorări ale costurilor de producţie, a declarat miercuri directorul general al Holcim România, Markus Wirth.

164 afișări
Imaginea articolului Preţul cimentului a crescut cu 6-8% de la începutul anului

Preţul cimentului a crescut cu 6-8% de la începutul anului (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu ştiu cum vor evolua preţurile în viitor. Depinde de eventualele majorări ale consturilor de producţie", a spus Wirth.

Directorul Holcim România estima la finele lunii ianuarie că preţul cimentului va urca în acest an cu 10-12%, creştere similară cu cea din 2007, ca urmare a majorării costurilor cu utilităţile, materia primă, impozitele şi forţa de muncă.

Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate - piatră, nisip şi pietriş, precum şi betoane şi asfalt, incluzând serviciile aferente. Grupul elveţian este prezent în peste 70 de state, pe toate continentele, şi are circa 90.000 de angajaţi.

În România, Holcim deţine trei fabrici de ciment, la Turda, Câmpulung şi Aleşd, 16 staţii ecologice de betoane şi cinci staţii de agregate.

Piaţa românească a cimentului este controlată de filialele locale ale grupurilor Holcim, Lafarge (Franţa) şi HeidelbergCement (Germania).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici