Preţul fierului a început să scadă, iar producătorii speră la ieftiniri în lanţ

Industria construcţiilor înregistrează semnale pozitive după ce de aproximativ o lună, preţul fierului a început să scadă, iar producătorii de materiale se aşteaptă ca trendul să continue, fierul fiind cel care dă tonul pe această piaţă.

2322 afișări
Imaginea articolului Preţul fierului a început să scadă, iar producătorii speră la ieftiniri în lanţ

„În aprilie a fost un val de panică, deoarece au ieşit din piaţă jucători mari, odată cu războiul, nu se ştia cum va fi afectată piaţa şi se făceau stocuri. Din a doua săptămână a lunii aprilie, când s-a terminat cu stocurile, piaţa s-a răcit şi a început, atât regional, cât şi local, o scădere a cererii. Acum, companiile au rămas cu stocuri şi sunt nevoite să reducă preţurile, aşa că vând sub costurile de achiziţie pentru a scăpa de stocuri“, spune reprezentantul unei companii care foloseşte oţelul ca materie primă principală în activitatea sa.

În mod normal, preţul fierului era la circa 4 lei/kg. Odată cu războiul din Ucraina, a depăşit pragul de 8 lei, iar acum s-a întors la 3,6-4 lei/kg, în funcţie de cantitate. Impactul fierului, una din materiile prime care au suportat cele mai mari majorări de preţ în ultimul an, este unul foarte mare într-o construcţie per total.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fier,
pret fier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici