Preţul grâului a scăzut în februarie la bursa din Chicago, pentru prima oară în ultimele trei luni

Contractele la termen pentru grâu au scăzut luni, la bursa din Chicago, în urma marcării profiturilor de către investitori, şi vor înregistra în februarie primul declin din ultimele trei luni, ca efect al îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice în China, ţară afectată de secetă, transmite Reuters.

8 afișări

Problemele geopolitice din Orientul Mijlociu au rămas în atenţia investitorilor, care au început să se retragă de pe piaţa cerealelor de la jumătatea acestei luni, iar cotaţiile de luni au fost influenţate şi de informaţiile privind revenirea ploilor în nordul, centrul şi nord-estul Chinei.

La ora 16:57 GMT, grâul cu livrare în luna mai era în scădere cu 2 cenţi, la 8,09-1/4 dolari pe buşel (27 kilograme), dar preţul porumbului a urcat cu 3 cenţi, la 7,25 dolari.

Cotaţia pentru soia a coborât cu 8-1/2 cenţi, la 13,66-1/2 dolari pe buşel, în urma marcării profiturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici