Preţul grâului explodează pe pieţele externe. Cât vor câştiga fermierii români?

Din cauza secetei din Rusia, grâul s-a scumpit cu 60% la bursele străine. Producătorii autohtoni aşteaptă să încaseze aproape un miliard de euro.

106 afișări
Imaginea articolului Preţul grâului explodează pe pieţele externe. Cât vor câştiga fermierii români?

Preţul grâului explodează pe pieţele externe. Cât vor câştiga fermierii români? (Imagine: Mircea Gherase/Mediafax Foto)

Creşterea preţurilor la circa 200 de euro/tona de grâu pe pieţele internaţionale din cauza secetei devastatoare din Rusia, Ucraina şi Kazahstan, dar mai ales recolta relativ bună de anul acesta ar putea ridica veniturile agricultorilor care au mizat pe producţia de grâu la cel mai mare nivel din ultimii cinci ani.

Preţul grâului, a cărui recoltare se va încheia săptămâna aceasta în România, a înregistrat unul dintre cele mai rapide ritmuri de creştere din ultimii 50 de ani, cu 62% de la începutul lunii iunie până în prezent.

Citeşte mai multe despre preţul grâului din România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici