Preţul mediu al terenurilor din Bucureşti a scăzut la nivelul din 2007

Preţul mediu al terenurilor din Bucureşti a ajuns la sfârşitul anului trecut la un nivel comparabil cu cel din 2007, de 633 euro/mp, în condiţiile în care terenurile din Pipera s-au ieftinit cel mai mult, până la valorile de acum trei ani, iar în zonele centrale s-a înregistrat o scădere moderată.

19 afișări
Imaginea articolului Preţul mediu al terenurilor din Bucureşti a scăzut la nivelul din 2007

Preţul mediu al terenurilor din Bucureşti a scăzut la nivelul din 2007

"Ajustările preţurilor au variat pe piaţă în funcţie, în special, de amplasament şi de mărimea lotului. Astfel, în zone precum Pipera preţul solicitat de proprietari este cel practicat în urmă cu circa trei ani, deprecierea pentru zonele centrale fiind semnificativ mai mică", se arată în cel mai recent studiu al companiei de servicii imobiliare Colliers.

Dacă în primul semestru al anului trecut preţul mediu al terenurilor din Bucureşti a crescut cu 30% faţă de 2007, ajungând la 791 euro/mp, în a doua jumătate din 2008 s-a înregistrat o scădere cu circa 20%, până la 633 euro/mp, nivel apropiat de cel din 2007, când potrivit Colliers media pe piaţă era de 615 euro/mp.

Colliers precizează că preţurile de la sfârşitul anului 2008 sunt cele solicitate de proprietari, având în vedere că nu s-au înregistrat tranzacţii semnificative.

În ceea ce priveşte piaţa terenurilor din 2009, analiştii Colliers precizează că în condiţiile actuale vor apărea două categorii de vânzători, respectiv cei care au cumpărat proprietăţile la preţuri mult mai mici decât cele din prezent şi cei care vor fi obligaţi să vândă din cauză că au dificultăţi.

"Piaţa terenurilor a fost prima afectată de criză, şi estimăm că atunci când economia va începe să îşi revină, acest segment va fi ultimul care îşi va recăpăta forţa", se menţionează în raport.

Dezvoltarea pieţei de profil va depinde foarte mult de celelalte segmente imobiliare şi de cererea pentru produsele finite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici