Preţul petrolului creşte înainte de reuniunea OPEC+ pentru reducerea ofertei

Preţul petrolului a crescut uşor marţi, pe fondul aşteptărilor că OPEC+ ar putea conveni asupra unei reduceri importante a producţiei de ţiţei la reuniunea de miercuri, relatează Reuters.

266 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului creşte înainte de reuniunea OPEC+ pentru reducerea ofertei

Preţul petrolului creşte înainte de reuniunea OPEC+ pentru reducerea ofertei

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 47 de cenţi, sau 0,5%, la 89,33 dolari pe baril, după ce au câştigat peste 4% în şedinţa precedentă.

Contractele futures pe ţiţei din SUA au crescut cu 31 de cenţi, sau 0,4%, la 83,94 dolari pe baril. Indicele de referinţă a câştigat peste 5% în sesiunea precedentă, cea mai mare creştere zilnică din luna mai.

Preţul petrolului a crescut luni pe fondul unor noi îngrijorări legate de restrângerea ofertei. Investitorii se aşteaptă ca Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, cunoscuţi colectiv ca OPEC+, să reducă producţia cu peste 1 milion de barili pe zi (bpd), miercuri.

Reducerile voluntare ale membrilor individuali ar putea veni suplimentar, ceea ce ar însemna cea mai mare scădere de la începutul pandemiei COVID-19, au declarat surse din cadrul OPEC.

OPEC+ a sporit producţia în acest an, după reducerile record instituite în 2020 din cauza distrugerii cererii cauzate de pandemia COVID-19. Dar în ultimele luni, organizaţia nu a reuşit să respecte creşterile de producţie planificate.

Preţul petrolului a scăzut timp de patru luni consecutive, deoarece blocajele COVID-19 din China, principalul importator de petrol, au redus cererea, în timp ce creşterile ratelor de dobândă şi creşterea vertiginoasă a dolarului american au exercitat presiuni asupra pieţelor financiare globale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici