Preţul petrolului scade după reluarea traficului maritim prin Canalul Suez. Atenţia se mută asupra politicii OPEC+

  • Preţurile petrolului au scăzut marţi, pe măsură ce traficul maritim a fost reluat prin Canalul Suez după câteva zile în aşteptare.
  • Atenţia a trecut la reuniunea OPEC + de săptămâna aceasta, unde se va discuta menţinerea actualelor cote de producţie, pe fondul unor noi blocaje, relatează Reuters.
810 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului scade după reluarea traficului maritim prin Canalul Suez. Atenţia se mută asupra politicii OPEC+

Petrolul Brent a scăzut cu 15 cenţi, sau 0,2%, la 64,83 dolari pe baril, după ce a câştigat 0,6% luni. Petrolul american a scăzut cu 1 cent, la 61,55 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 1% în sesiunea precedentă.

Navele circulă din nou prin Canalul Suez, marţi, după ce remorcherele au tractat gigantul transportator de containere Ever Date, care a blocat o porţiune îngustă a căii navigabile timp de aproape o săptămână, provocând o acumulare imensă de nave în zonă.

Piaţa şi-a îndreptat atenţia spre reuniunea de joi a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi a aliaţilor, inclusiv Rusia, din Viena.

Arabia Saudită este pregătită să accepte o prelungire a reducerilor de producţie până în iunie şi este, de asemenea, gata să prelungească limitarea unilaterală voluntară pe fondul ultimului val de blocaje.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici