Preţurile apartamentelor vechi au scăzut în medie cu 15% în martie

Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au scăzut, în medie, cu 15% în luna martie, comparativ cu februarie, în timp ce preţurile locuinţelor noi au stagnat, potrivit unui studiu al companiei imobiliare Colliers International.

24 afișări
Imaginea articolului Preţurile apartamentelor vechi au scăzut în medie cu 15% în martie

Preţurile apartamentelor vechi au scăzut în medie cu 15% în martie (Imagine: Mediafax Foto)

"Este cu siguranţă cea mai mare scădere până în momentul de faţă. Realitatea lunilor successive fără tranzacţii a afectat putenic preţurile apartamentelor din Bucureşti, după cum reflectă evoluţia indicelui BREI în luna anterioară", se arată într-un comunicat al Colliers.

Astfel, apartamentele noi, monitorizate prin indicele de preţuri BREI-N, nu au înregistrat o scădere a preţurilor cerute pe metrul pătrat, în timp ce preţurile apartamentelor vechi, monitorizate prin BREI-V, au scăzut cu o medie de 15% faţă de luna precedentă.

Toate sectoarele Bucureştiului au înregistrat scăderi, între 5 şi 20%, în perioada analizată, cel mai afectat fiind sectorul 1, unde preţul apartamentelor vechi a căzut cu 20%, la polul opus aflându-se sectorul 2, cu cea mai mică scădere consemnată în martie, de 5%.

În acelaşi timp, preţurile apartamentelor vechi din sectorul 3 au coborât cu 19%, cele din sectorul 4 cu 13%, cele din sectorul 5 cu 12%, iar cele din sectorul 6 cu 17%.

"Scăderea, destul de violentă, s-a petrecut în decursul unei singure luni şi a dus preţurile la aproape jumătate din valoarea pe care o înregistrau în cel mai ridicat punct, din martie 2008. De asemenea, după aproape doi ani şi jumătate, preţul mediu cerut pentru un apartament dintr-un sector al Capitalei a ajuns sub limita de 1.000 de euro pe metrul pătrat", se mai arată în studiul Colliers.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici