Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut în august faţă de iulie

Preţurile locuinţelor vechi din Bucureşti au scăzut în august faţă de luna precedentă, cea mai puternică depreciere, de 9%, fiind înregistrată în sectorul 2, potrivit celui mai recent indice Colliers al preţurilor apartamentelor.

26 afișări
Imaginea articolului Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut în august faţă de iulie

Preţurile apartamentelor vechi din Capitală au scăzut în august faţă de iulie

"August, ultima lună de vară, aduce un volum de tranzacţii mai scăzut, care se reflectă şi în evoluţia preţurilor pe segmentul rezidenţial. În faţa dezinteresului arătat de către clienţi şi pregătindu-se pentru cea mai aglomerată perioadă a anului, toamna, proprietarii de apartamente au scăzut preţurile", mai arată Colliers.

Preţurile apartamentelor vechi au scăzut, în august, faţă de iulie, cel mai mult în sectorul 2, cu 9%, la 1.540 euro/mp, în timp ce în sectoarele 3 şi 5 deprecierea a fost de 6%, la 1.767 euro/mp, respectiv 1.595 euro/mp. În sectoarele 6 şi 4 scăderea a fost mai modestă, de 1%, la 1.514 euro/mp, respectiv 1.929 euro/mp, mai arată Colliers.

Comparativ cu nivelul înregistrat în urmă cu şase luni, preţurile apartamentelor vechi din sectorul 2 s-au diminuat cu 11%, cele din sectorul 5 cu 8%, iar din sectorul 6 cu 7%. Cele mai mici reduceri au fost consemnate de sectoarele 3 şi 4, unde preţuruile apartamentelor vechi au scăzut în august, faţă de acum şase luni, cu 2% şi, respectiv, 1%.

Sectorul 1 nu a fost afectat de scădere, această zonă înregistrând în august o creştere de 2%, faţă de iulie, la 2.285 euro/mp, şi de 13% faţă de acum şase luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici