Preţurile gazelor din Bulgaria vor scădea cu 13% în aprilie şi posibil cu 10% în iulie

Preţurile gazelor din Bulgaria vor scădea cu 13% în aprilie, fiind posibilă o nouă reducere a acestora cu până la 10% în luna iulie, a declarat luni directorul general al furnizorului de stat Bulgargaz, Petio Ivanov, relatează Novinite.

196 afișări
Imaginea articolului Preţurile gazelor din Bulgaria vor scădea cu 13% în aprilie şi posibil cu 10% în iulie

Preţurile gazelor din Bulgaria vor scădea cu 13% în aprilie şi posibil cu 10% în iulie (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Ivanov a precizat la postul public de radio din Bulgaria că în trimestrul al treilea este probabilă o nouă reducere, de până la 10%, dacă preţurile petrolului şi cursul dolar/leva se vor menţine la actualele niveluri.

El a mai spus că producţia de gaze naturale a Bulgariei a scăzut de la un nivel iniţial de 16%, din primii ani de exploatare a zăcămintelor ţării, la numai 4%.

Ivanov a explicat că Bulgargaz va începe să cumpere, pentru început cu fonduri proprii, gaze de la depozitul subteran Chiren, cantitatea totală fiind de 280 de milioane de metri cubi.

Preţul petrolului WTI, de referinţă la bursa americană, cu livrare în luna mai, a scăzut luni cu până la 2,3%, la 47,78 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, cu livrare în luna mai, a coborât cu 1,2%, la 55,76 dolari pe baril. Preţurile gazelor sunt calculate în funcţie de cotaţiile petrolului la nivel internaţional.

În România, ANRE a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că preţurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienţii casnici vor scădea în medie cu 3,9% de la 1 aprilie, ca urmare a reducerii costurilor de achiziţie a gazelor destinate furnizării în regim reglementat şi a unor tarife de distribuţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici