Preţurile produselor agricole vor creşte cu 20-50% până în 2016, potrivit OCDE - Reuters

Preţurile produselor agricole, în special cele ale cerealelor şi lactatelor, vor creşte până în 2016 cu 20-50%, ca urmare a dezvoltării rapide a industriei de biocombustibili, dar şi a cererii mai mari pentru alimente, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citată de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Preţurile produselor agricole vor creşte cu 20-50% până în 2016, potrivit OCDE - Reuters

Preţurile produselor agricole vor creşte cu 20-50% până în 2016, potrivit OCDE - Reuters

"Pentru următorii zece ani estimăm o creştere a preţurilor produselor agricole, pe pieţele internaţionale, cuprinsă între 20% şi 50%, comparativ cu media ultimilor zece ani", a declarat Loek Boonekamp, funcţionar cu rang înalt în cadrul OCDE.

Declaraţia a fost făcută după publicarea unui studiu pe această temă realizat de OCDE în colaborare cu Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a Organizaţiei Naţiunilor Unite (FAO).

Boonekamp a precizat că majorarea preţurilor va fi determinată în cea mai mare parte de dezvoltarea industriei producătoare de biocombustibili, cu toate că vor avea loc scumpiri semnificative şi în cazul altor produse, precum lactatele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici