Previziuni economice pozitive la sfârşit de an: inflaţia din SUA va scădea până la sfârşitul lui 2023

Secretară Trezoreriei Statelor Unite este de părere că inflaţia va scădea în 2023, dar cu toate acestea, pericolul recesiunii rămâne valabil.

282 afișări
Imaginea articolului Previziuni economice pozitive la sfârşit de an: inflaţia din SUA va scădea până la sfârşitul lui 2023

Sursa foto: Profimedia

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei Statelor Unite prognozează o reducere substanţială a inflaţiei în 2023 pentru ţara sa.

„Cred că până la sfârşitul anului viitor veţi vedea o inflaţie mult mai scăzută dacă nu va exista un şoc neprevăzut”, a declarat Yellen.

Întrebată despre probabilitatea de recesiune, Yellen a răspuns ferm:

"Există un risc de recesiune. Dar... cu siguranţă, din punctul meu de vedere, nu este ceva necesar pentru a reduce inflaţia", a concluzionat Secretară Trezoreriei Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici