PREVIZIUNI privind piaţa IT: La ce valoare vor ajunge cheltuielile destinate produselor şi serviciilor IT în acest an

Cheltuielile destinate produselor şi serviciilor IT vor creşte cu 4,6% în acest an, la 2.000 miliarde de dolari la nivel mondial, încetinind faţă de rata de creştere din 2012, estimată la 5,6%, pe fondul încetinirii economiei chineze, potrivit datelor companiei de cercetare IDC.

256 afișări
Imaginea articolului PREVIZIUNI privind piaţa IT: La ce valoare vor ajunge cheltuielile destinate produselor şi serviciilor IT în acest an

IDC: Piaţa IT va creşte cu 4,6% în acest an, la 2.000 miliarde dolari, încetinind faţă de 2012 (Imagine: Shutterstock)

IDC a modificat în sens negativ estimarea privind creşterea pieţei produselor şi serviciilor IT în acest an, de la 4,9%, notează MarketWatch.

Dacă sunt incluse şi serviciile de telecomunicaţii, cheltuielile alocate IT vor creşte în acest an cu 3,8%, la 3.600 miliarde de dolari, estimează IDC.

"Având în vedere perspectiva economică incertă pentru cea de-a doua jumătate a acestui an, ne concentrăm în continuare pe riscurile negative asociate Chinei şi Europei de Vest", a declarat vicepreşedintele IDC Stephen Minton.

IDC anticipează că piaţa produselor şi serviciilor IT va creşte cu 9,5% în China în acest an, revizuind în sens negativ prognoza de la 12,9%.

În SUA, industria de profil va avansa cu 2,9% în acest an, anticipează IDC, faţă de o estimare anterioară de 3,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici