Prima casă 4 se amână: Guvernul nu a publicat contractul-cadru

Programul "Prima casă" este oficial blocat. Băncile au epuizat plafonul de 200 mil. euro alocat la începutul anului, iar etapa a patra nu poate începe întrucât protocolul de colaborare cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM nu a fost publicat în Monitorul Oficial, informează Ziarul Financiar.

648 afișări
Imaginea articolului Prima casă 4 se amână: Guvernul nu a publicat contractul-cadru

Prima casă 4 se amână: Guvernul nu a publicat contractul-cadru (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

În plus, bancherii trebuie să obţină şi avizul BNR pentru modificarea normelor interne de creditare, întrucât practicarea unui avans de numai 5%, aşa cum cere Guvernul, în paralel cu asumarea a 50% din riscul aferent creditului reprezintă o abatere de la prevederile uzuale.

"Modificările legislative ale programului guvernamental "Prima casă" 4 au fost adoptate şi, după publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului comun al MFP şi MECMA, Protocolul de Colaborare va putea fi semnat de către Fond cu băncile participante. Plafonul alocat iniţial pentru 2011 a fost epuizat", au explicat pentru ZF reprezentanţii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM. Nu există nici indicii privind momentul la care Protocolul ar putea fi publicat.

Află mai multe despre programul Prima casă 4 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici