Prima pensie privată obligatorie a fost plătită vineri

Primul pensionar al sistemului de pensii private obligatorii (Pilonul II) a primit vineri suma acumulată în contul personal, într-o rată unică, după ce a contribuit la fondul de pensii doar câteva luni, a anunţat luni Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

55 afișări
Imaginea articolului Prima pensie privată obligatorie a fost plătită vineri

Prima pensie privată obligatorie a fost plătită vineri

Plata a fost făcută de Generali Fond de Pensii, care administrează fondul Aripi.

"Suma care a fost virată a depăşit 400 de lei, fiind mai mare decât totalul contribuţiilor care au intrat în contul clientului în cele câteva luni de cotizare", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme.

Plata sumei a fost reglementată printr-o decizie emisă miercuri de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Primul beneficiar al sistemului de pensii private s-a pensionat la o vârstă relativ redusă. El a muncit în condiţii dificile şi s-a pensionat din sistemul public cu stagiu complet de cotizare. La Pilonul II, el a contribuit doar câteva luni, primind vineri, 20 februarie, plata în sumă integrală a drepturilor sale din Pilonul II de pensii private. Plata a fost făcută de un fond gestionat de un administrator membru al APAPR", se arată într-un comunicat al APAPR remis agenţiei MEDIAFAX.

În comunicat se precizează că suma plătită nu este spectaculoasă, ea fiind proporţională cu contribuţiile făcute de fostul angajat în doar câteva luni.

"Situaţia însă este simbolică, pentru că face lumină în jurul celui mai nociv mit legat de Pilonul II şi de fondurile de pensii private în general, respectiv fondurile de pensii sunt nişte cutii negre în care doar pui bani timp de 20-30 de ani şi nu ai nicio certitudine sau garanţie că îi primeşti înapoi. Faptul că fondurile de pensii private din România au început deja să facă plăţi desfiinţează acest mit", se mai spune în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici