Primele 1.400 cereri de rambursare din cadrul POSDRU vor fi plătite din buget de săptămâna viitoare

Aproximativ 1.400 de cereri de rambursare din cadrul POSDRU, care au fost deja verificate conform instrucţiunii convenite cu Comisia Europeană, vor fi plătite începând cu săptămâna viitoare din fonduri de la buget, a anunţat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

1176 afișări
Imaginea articolului Primele 1.400 cereri de rambursare din cadrul POSDRU vor fi plătite din buget de săptămâna viitoare

Primele 1.400 cereri de rambursare din cadrul POSDRU vor fi plătite din buget de săptămâna viitoare (Imagine: Shutterstock)

Ministrul a arătat că, pe măsură ce vor fi verificate conform aceleiaşi instrucţiuni convenite cu Comisia Europeană, şi celelalte cereri de rambursare vor fi plătite integral până la finalul acestui an.

Câmpeanu a precizat că ministerul dispune în prezent de 390 milioane lei pentru plata acestor rambursări.

În luna iulie, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că în toate proiectele verificate de Comisia Europeană din cadrul Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane (POSDRU) au fost găsite nereguli, care nu fuseseră depistate de autorităţile române, astfel fiind pusă sub semnul întrebării funcţionarea întregului sistem.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici