Probabil cel mai important impact al Brexitului pe piaţa din România: Costul creditelor în lei creşte cu 12% într-o singură şedinţă. Urmează scumpirea creditelor?

Indicatorul Robor cu scadenţa la trei luni, în funcţie de nivelul căruia se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a ajuns vineri la 0,85% pe an, în urcare cu 12% faţă de şedinţa precedentă.

2432 afișări
Imaginea articolului Probabil cel mai important impact al Brexitului pe piaţa din România: Costul creditelor în lei creşte cu 12% într-o singură şedinţă. Urmează scumpirea creditelor?

Probabil cel mai important impact al Brexitului pe piaţa din România: Costul creditelor în lei creşte cu 12% într-o singură şedinţă. Urmează scumpirea creditelor?

Astfel costul leilor a ajuns la maximul ultimelor cinci luni, impactat probabil de decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, un eveniment unic pentru Blocul european, scrie Ziarul Financiar.
 
Băncile calculează dobânda pentru un credit în lei cu dobândă variabilă în funcţie de nivelul Robor la trei luni la care adaugă o marjă de 2-3 puncte procentuale pentru creditele ipotecare şi de 8-12 puncte procentuale pentru creditele de consum.
 
Pentru creditele acordate prin programul Prima casă, marja dobânda se calculează în funcţie de Robor la trei luni plus o marjă de 2%.
 
Citeşte continuarea articolului în Ziarul Financiar.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici