Procuratura statului New York a lansat o investigaţie antitrust împotriva Intel

Procuratura statului american New York a lansat, joi, oficial, o investigaţie antitrust împotriva Intel pentru a stabili dacă cel mai mare producător de cipuri la nivel mondial a încălcat legislaţia în domeniul concurenţei pentru a elimina de pe piaţa compania rivală Applied Micro Devices (AMD).

1 afișare
Imaginea articolului Procuratura statului New York a lansat o investigaţie antitrust împotriva Intel

Procuratura statului New York a lansat o investigaţie antitrust împotriva Intel

Procurorul general Andrew Cuomo a declarat că biroul său a emis o citaţie prin care solicită documente şi informaţii, în urma unei anchete preliminare conform căreia este posibil ca Intel să-şi fi obligat clienţii să elimine AMD de pe piaţa microprocesoarelor.

Investigaţii similare asupra practicilor Intel în domeniul concurenţei au loc în Europa şi Asia. Autorităţile federale din Washington au refuzat, până în prezent, să analizeze problema.

"Investigaţia are rolul să determine dacă Intel s-a folosit în mod ilegal de poziţia dominantă deţinută pe piaţă pentru a elimina concurenţii", a declarat Cuomo.

Reprezentanţii Intel au refuzat să comenteze.

AMD a anunţat că a fost contactată de procuratura din New York.

"Pot confirma că am primit o citaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al AMD, Drew Prairie, care a refuzat să ofere alte detalii.

Un purtător de cuvânt al Intel a declarat luni, la Bruxelles, că grupul a răspuns acuzaţiilor antitrust făcute de Comisia Europeană şi va solicita o audiere.

Comisia a acuzat Intel, în iulie 2007, că a coborât preţurile sub nivelul costurilor şi a oferit reduceri semnificative pentru a elimina AMD de pe piaţă, prin mijloace ilegale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici