Producătorii de telefoane mobile vor să compatibilizeze încărcătoarele

Principalii producători de telefoane mobile se angajează, într-un memorandum adresat Comsiei Europene, să asigure compatibilitatea încărcătoarelor de telefoane mobile pe baza unui conector micro USB.

1329 afișări
Imaginea articolului Producătorii de telefoane mobile vor să compatibilizeze încărcătoarele

Producătorii de telefoane mobile vor să compatibilizeze încărcătoarele (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat CE, măsura era necesară deoarece incompatibilitatea încărcătoarelor telefoanelor mobile constituie un inconvenient major pentru utilizatori şi generează deşeuri care ar putea fi evitate.

În comunicat se precizează că vor fi elaborate noi standarde UE care să asigure utilizarea îndelungată a încărcătoarelor în condiţii de siguranţă, facilitând transpunerea în practică a memorandumului de înţelegere.

Prima generaţie de telefoane mobile noi cu încărcător comun ar trebui să ajungă pe piaţa UE începând cu anul 2010, precizează CE.

Comisia apreciază că în prezent în UE există un exces de încărcătoare destinate telefoanelor mobile. Multe dintre acestea pot fi utilizate numai pentru încărcarea unui anumit model de telefon mobil. Aproape fiecare gospodărie deţine o colecţie de încărcătoare devenite inutile, iar încărcătoarele vechi generează mai multe mii de tone de deşeuri pe an.

În cadrul unor negocieri cu Comisia Europeană, producătorii de telefoane mobile au convenit să rezolve această problemă.

"Într-un memorandum de înţelegere prezentat Comisiei, industria de profil se angajează să asigure compatibilitatea noilor telefoane mobile adaptate pentru transferuri de date ("data-enabled") pe baza conectorului micro USB utilizat ca interfaţă pentru încărcare. Se preconizează că acest dispozitiv va oferi o bună capacitate de încărcare", se arată în comunicat.

Memorandumul de înţelegere va fi însoţit de un nou standard UE care va garanta utilizarea în condiţii de siguranţă a telefoanelor mobile, precum şi evitarea problemelor de interferenţe radio.

Comisia Europeană continuă să colaboreze îndeaproape cu producătorii, pentru a se asigura că memorandumul va putea fi transpus în practică în mod rapid. Memorandumul a fost semnat de următoarele companii: Apple, LG, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson şi Texas Instruments.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici