Producătorul pufuleţilor Gusto investeşte 900.000 de euro pentru producerea de energie solară

Compania Phoenixy, producătorul pufuleţilor Gusto, investeşte 900.000 de euro în instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişul fabricii din Băicoi, energia produsă astfel urmând să reducă cu 38% consumul de energie convenţională.

319 afișări
Imaginea articolului Producătorul pufuleţilor Gusto investeşte 900.000 de euro pentru producerea de energie solară

Producătorul pufuleţilor Gusto investeşte 900.000 de euro pentru producerea de energie solară

"În parteneriat cu Tractebel Engineering (GDF SUEZ), compania a desfăşurat un studiu de cercetare a impactului technic şi economic implicat de instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperişul fabricii. Costul total al investiţiei se ridică la 900.000 euro, 88% reprezintă investiţie proprie, iar 12% finanţare europeană, prin Energy Efficiency Finance Facility (EEFF). Perioada de rambursare a împrumutului, exclusiv din resursele financiare obţinute prin economisirea energiei, este de trei ani", se arată într-un comunicat al companiei.

Energia produsă prin panourile fotovoltaice va reduce cu aproximativ 38% consumul de energie convenţională a fabricii, încă din primul an, iar cantitatea de dioxid de carbon (CO2) va scădea cu 449 tone pe an.

Phoenixy este unul dintre cei mai importanţi producători de pufuleţi, cu o cifră de afaceri de peste 18 milioane euro şi o producţie zilnică de peste un million de pungi, livrată atât pe piaţa locală, cât şi pe pieţele externe. Potrivit companiei, pufuleţii produşi la Băicoi sunt livraţi în peste 20 de state, în acest an exporturile înregistrând o creştere cu circa 30% faţă de anul 2012.

Compania este deţinută în proporţii egale de Cătălin Nour şi Eliodor Apostolescu, care este şi directorul general al Phoenixy. Potrivit companiei, Phoenixy are un portofoliu de 15 tipuri de produse şi ocupă 70% din piaţa locală de pufuleţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici