Producţia de petrol a Rusiei va atinge în acest an un nou record post-sovietic

Producţia de petrol a Rusiei va creşte în acest an la 520 de milioane de tone, un nou record post-sovietic, a declarat ministrul Energiei, Alexander Novak.

208 afișări
Imaginea articolului Producţia de petrol a Rusiei va atinge în acest an un nou record post-sovietic

Producţia de petrol a Rusiei va atinge în acest an un nou record post-sovietic (Imagine: Shutterstock)

Rusia este cel mai mare producător de petrol din lume, urmată de Arabia Saudită, conform agenţiei RIA Novosti.

"Ne aşteptăm ca producţia să se situeze la 520 de milioane de tone, chiar dacă am stabilit iniţial un obiectiv de 505-510 milioane de tone", a declarat ministrul în timpul unei vizite în Statele Unite.

Creşterea a fost determinată de preţurile ridicate la petrol pe piaţa internaţională, notează RIA Novosti.

Rusia a produs anul trecut 518 milioane de tone de petrol, după 511,4 milioane de tone în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici