Profitul net al Toyota a scăzut puternic, dar grupul şi-a ridicat estimările pentru anul fiscal

Profitul net al Toyota a scăzut cu 48% în perioada octombrie-decembrie, al treilea trimestru al anului fiscal 2010-2011, la 93,63 miliarde yeni (1,13 miliarde de dolari), reflectând aprecierea yenului, dar cel mai mare constructor auto din lume şi-a ridicat estimările pentru întregul an.

29 afișări
Imaginea articolului Profitul net al Toyota a scăzut puternic, dar grupul şi-a ridicat estimările pentru anul fiscal

Profitul net al Toyota a scăzut puternic, dar grupul şi-a ridicat estimările pentru anul fiscal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toyota anticipează vânzări mai ridicate şi noi reduceri de costuri, care vor propulsa profitul pentru anul fiscal în curs peste estimările analiştilor, transmite Reuters.

Astfel, grupul japonez estimează un profit operaţional de 550 miliarde yeni (6,6 miliarde de dolari) pentru anul fiscal care se va încheia pe 31 martie, majorând semnificativ prognoza anterioară de 380 miliarde yeni.

Veniturile Toyota au scăzut cu 11,6% în perioada analizată, la 4.673 miliarde yeni (56,8 miliarde de dolari), iar grupul şi-a redus cheltuielile cu 10,3%, la 4.574 miliarde yeni (55,6 miliarde de dolari).

Compania a exportat anul trecut peste jumătate dintre automobilele pe care le-a produs în Japonia, înregistrând pierderi pe multe dintre vânzări din cauza aprecierii yenului faţă de dolar.

Toyota este cel mai mare producător de automobile din lume, cu vânzări de peste 8,4 milioane de autovehicule în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici