Prognoze de curs schimbate la 180 de grade: euro poate intra sub pragul de 4 lei!

Răsturnare spectaculoasă a prognozelor de curs de schimb ale băncilor: euro nu va mai trece anul acesta de 4,30 lei, aşa cum mulţi analişti continuau să anticipeze până săptămâna trecută, ci dimpotrivă, leul se va întări chiar dincolo de pragul de 4 lei/euro, conform previziunilor revizuite în ultimele zile. Explicaţiile ţin în principal de revenirea apetitului străinilor pentru pieţele emergente şi de depăşirea crizei politice, arată "Ziarul Financiar".

22 afișări
Imaginea articolului Prognoze de curs schimbate la 180 de grade: euro poate intra sub pragul de 4 lei!

Prognoze de curs schimbate la 180 de grade: euro poate intra sub pragul de 4 lei! (Imagine: Ziarul Financiar)

"Nu este vorba de optimism, cât mai degrabă de o reducere a pesimismului care ajunsese la cote exagerate în privinţa României", comentează Claudiu Cercel, vicepreşedinte pe pieţele financiare al BRD-SocGen.

Citeşte mai multe despre ultimele prognoze în privinţa cursului de schimb pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici