Prognoze economice oficiale pentru 2020: CNP preconizează un curs mediu de 4.75 lei/euro şi o creştere economică de 4,1%

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a transmis, într-un răspuns la o interpelare a deputatului PNL Vasile Răcuci, că preconizează o creştere economică pentru 2020 de 4.1%. Totodată, instituţia anunţă un curs mediu pentru 2020 de 4.75 lei/euro.

532 afișări
Imaginea articolului Prognoze economice oficiale pentru 2020: CNP preconizează un curs mediu de 4.75 lei/euro şi o creştere economică de 4,1%

Prognoze economice oficiale pentru 2020: Curs mediu de 4.75 lei/euro şi creştere economică de 4.1%

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a răspuns pe 9 decembrie unei interpelări a deputatului PNL Claudiu Răcuci, care solicita informaţii privind prognozele economice pentru anul 2020.

Astfel, instituţia a transmis că preconizează o creştere economică pentru 2020 de 4.1% şi valoarea nominală a produsului intern brut de 1129,2 miliarde de lei.

Totodată, Comisia de Strategie şi Prognoză transmite că, în 2020, cursul mediu va fi de 4.75 lei/euro.

„Creşterea preţurilor de consum în anul 2020 este de 3,1% ca medie anuală şi 3,0% în decembrie faţă de decembrie 2019”, se mai arată în răspusul instituţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
prognoze,
economice,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici