Program de guvernare: Restructurarea instituţiei care conduce turismul şi reducerea numărului de taxe

Restructurarea instituţională şi înfiinţarea unei organizaţii specializate pentru politica de marketing în turism, precum şi reducerea numărului de taxe în turism sunt printre cele mai importante măsuri pentru acest domeniu incluse în programul de guvernare al Alianţei PDL-PSD pentru anii 2009-2012.

20 afișări
Imaginea articolului Program de guvernare: Restructurarea instituţiei care conduce turismul şi reducerea numărului de taxe

Program de guvernare: Restructurarea instituţiei care conduce turismul şi reducerea numărului de taxe (Imagine: Mediafax Foto)

O altă măsură inclusă în acest program este aplicarea unui nou sistem de autorizare a facilităţilor de cazare.

Programul de guvernare prevede şi reducerea numărului de formalităţi şi taxe în turism, precum şi înfiinţarea de parcuri turistice.

Dezvoltarea turismului rural şi acordarea de facilităţi fiscale pentru promovarea turismului, dar şi elaborarea de planuri specifice de acţiune pentru turismul regional, pe litoralul românesc, în Delta Dunării şi turismul montan, respectiv pentru turismul de afaceri, ecumenic, medical, balnear şi cultural, sunt alte acţiuni incluse în document.

Lansarea Programului de Dezvoltare Zonală a Turismului, coordonat cu programele autorităţilor locale, dar şi creşterea gradului de accesibilitate a pachetelor de servicii turistice pentru pensionari, studenţi, elevi şi persoane cu venituri modeste fac parte viitorul program de guvernare.

Noul guvern îşi propune şi să modernizeze infrastructura de turism, prin parteneriate între ministere şi autorităţile locale.

Citeşte şi:

Programul de guvernare pentru perioada 2009-2012

Program de guvernare: 6% din PIB pentru educaţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici