Proiect: Regiunile vor accesa fonduri europene direct la Bruxelles

Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene a anunţat că, potrivit stadiului actual al organizării viitoarelor fonduri structurale 2021-2027, ar urma să existe opt Programe Operaţionale Regionale, pe fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare.

1243 afișări
Imaginea articolului Proiect: Regiunile vor accesa fonduri europene direct la Bruxelles

Proiect: Regiunile vor accesa fonduri europene direct la Bruxelles

Reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene au avut marţi o întâlnire cu Agenţiile de Dezvoltare Regională şi organizaţiile reprezentative ale autorităţilor locale pentru a discuta detaliile privind descentralizarea şi gestionarea Programelor Operaţionale Regionale.

Potrivit unui comunicat al ministerului, pregătirea viitoarelor Programe operaţionale este un proces care se desfăşoară, în această perioadă în paralel cu finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Continuăm procesul de regionalizare şi întâlnirea de astăzi a avut scopul găsirii soluţiilor tehnice pentru a-l pune în practică, într-un mod cât mai simplu şi care să răspundă rigorilor Comisiei Europene şi ale Autorităţii de Audit. Dorim să operaţionalizăm noul sistem cât mai rapid şi fără riscuri ulterioare. Fondurile europene se regionalizează primele şi este un experiment pe care ar trebui să îl urmeze şi restul administraţiei”, a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Reprezentanţii MIPE au avut în ultima perioadă o serie de întâlniri, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Autoritatea de Audit, pe lângă mecanismul de implementare a PNRR, şi pe subiectul operaţionalizării Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR) ca autorităţi de management pentru Programele Operaţionale Regionale.

„Potrivit stadiului actual al organizării viitoarelor fonduri structurale 2021-2027, ar urma să existe opt Programe Operaţionale Regionale, pe fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare, în locul unui singur Program pentru toate, aşa cum a fost din 2007 până acum”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici