Proiectele rurale care depăşesc 700 milioane euro vor fi finanţate de la buget

Proiectele eligibile de dezvoltare a satelor pentru care nu vor putea fi contractate fonduri comunitare, din cauza depăşirii plafonului de 700 milioane euro stabilit de Uniunea Eropeană, vor fi finanţate de la buget, într-un program naţional de modernizare a mediului rural, a anunţat premierul Boc.

17 afișări
Imaginea articolului Proiectele rurale care depăşesc 700 milioane euro vor fi finanţate de la buget

Proiectele rurale care depăşesc 700 milioane euro vor fi finanţate de la buget (Imagine: Mediafax Foto)

Fondurile bugetare vor fi alocate începând cu 2010 şi până la sfârşitul anului 2012.

"Vom prelua proiectele eligibile pentru care este depăşit plafonul, dar care au întrunit un minim de punctaj, pentru finanţare naţională", a spus Boc.

El a precizat că decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Solicitările pentru atragerea fondurilor UE destinate programului de dezvoltare rurală trebuie depuse până la sfârşitul lunii iulie.

Premierul se află, joi, în vizită în judeţul Călăraşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici