Proprietarii caselor reabilitate termic pot finanţa lucrarea prin credit bancar garantat de stat

Proprietarii locuinţelor incluse în programul de reabilitare termică vor avea posibilitatea să finanţeze lucrarea prin credit bancar contractat cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată, după modelul programului "Prima Casă", în baza unui act normativ adoptat, miercuri, de Guvern.

25 afișări
Imaginea articolului Proprietarii caselor reabilitate termic pot finanţa lucrarea prin credit bancar garantat de stat

Proprietarii caselor reabilitate termic pot finanţa lucrarea prin credit bancar garantat de stat (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Creditul va putea fi contractat pentru o perioadă de cinci ani, a precizat ministrul ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea.

Ea a arătat totodată că programul de locuinţe pentru tineri va fi derulat şi cu finanţări atrase prin parteneriat public-privat.

La începutul lunii mai, Udrea a declarat că intenţionează să introducă un nou program de reabilitare termică a blocurilor, care va funcţiona pe principiul "Prima casă" şi potrivit căruia Guvernul va garanta creditele acordate proprietarilor pentru a realiza reabilitarea pe banii lor.

Ministrul a afirmat atunci că actualul program de reabilitare termică, potrivit căruia Guvernul finanţează 50%, primăriile 30% şi asociaţiile de proprietari 20% din costuri, "nemulţumeşte pe toată lumea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici