Raiffeisen Bank lansează depozitul pentru pensionari

Raiffeisen Bank lansează depozitul pentru pensionari, cu scadenţă la trei luni şi dobândă cu 0,25 puncte mai mare decât cea de la plasamentele standard, precum şi campanii promoţionale pentru cardul de pensie, a anunţat, marţi, instituţia de credit.

283 afișări
Imaginea articolului Raiffeisen Bank lansează depozitul pentru pensionari

Raiffeisen Bank lansează depozitul pentru pensionari (Imagine: Mediafax Foto)

Depozitul pentru pensionari se reînnoieşte automat la sfârşitul celor trei luni, iar dobânda poate fi încasată sau capitalizată, se arată într-un comunicat al Raiffeisen Bank.

Cardul de pensie este un card de debit ataşat unui cont curent, pentru care nu sunt percepute comisioane la retragerea de numerar sau interogarea de sold la bancomatele Raiffeisen Bank. Deschiderea contului presupune suplimentar faţă de un cont curent standard doar completarea unei cereri în orice agenţie a băncii.

"Considerăm că trebuie să-i încurajăm pe cei care economisesc şi care îşi administrează cu grijă veniturile personale, iar pensionarii sunt un exemplu din acest punct de vedere: trebuie să se descurce de la o lună la alta, în cele mai multe cazuri cu bani puţini, şi de aceea sunt foarte atenţi cum ii drămuiesc", a declarat, în comunicat, vicepreşedintele pentru retail banking al Raiffeisen, Răzvan Munteanu.

Raiffeisen Bank derulează, până la sfârşitul anului, două campanii promoţionale adresate pensionarilor.

Instituţia de credit are peste 1,97 milioane de clienţi persoane fizice, aproape 100.000 de IMM-uri şi peste 6.800 corporaţii mari şi medii.

Profitul net al Raiffeisen Bank România a scăzut în primul semestru cu 18,5%, la 221,64 milioane lei (52,6 milioane euro), pe fondul creşterii provizioanelor, în timp ce valoarea activelor băncii a crescut cu 18%, la 19,65 miliarde lei (4,67 miliarde euro).

Banca, care deţine 558 de unităţi teritoriale pe piaţa românească, este deţinută în proporţie de 99,49% de Raiffeisen International. Grupul are peste 14,9 milioane de clienţi şi aproximativ 3.200 de puncte de lucru.

Raiffeisen International este subsidiara în întregime consolidată a Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB), care deţine aproximativ 70% din acţiunile comune. Restul titlurilor sunt tranzacţionabile la Bursa din Viena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici