Rata inflaţiei este în scădere în SUA, dar Fed analizează noi majorări ale dobânzii de referinţă

Rata inflaţiei raportată la nivel anual a fost în scădere în luna mai în SUA, atingând cel mai mic nivel din ultimii doi ani, dar persistenţa creşterii preţurilor menţine presiunile asupra Rezervei Federale pentru a lua în considerare noi majorări ale dobânzii de referinţă, potrivit Financial Times.

191 afișări
Imaginea articolului Rata inflaţiei este în scădere în SUA, dar Fed analizează noi majorări ale dobânzii de referinţă

Indicele preţurilor produselor de consum a avut o creştere de 4,0% în mai, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în scădere de la 4,9% în aprilie şi fiind la cel mai mic nivel din martie 2021. De la o lună la alta, preţurile produselor de consum au crescut cu doar 0,1%, potrivit datelor raportate de Oficiul pentru Statistică.

Nucleul ratei inflaţiei, care nu conţine alimentele şi energia, a avut o evoluţie de 0,4%, la fel ca în aprilie, dar în creştere cu 5,3% faţă de anul trecut.

Datele inflaţiei au fost publicate chiar înaintea sesiunii Rezervei Federale (Fed), instituţia bancară centrală din SUA. Comitetul Federal al Pieţelor Deschise, un organism din cadrul Fed, urmează să decidă săptămâna aceasta o nouă majorare a dobânzii de referinţă, după alte zece acţiuni similare din martie 2022 până în prezent, deşi, în cursul acestui an, opţiunile de continuare a înăspririi politicii monetare rămân deschise, în funcţie de datele economice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici