Războiul impozitului pe dobânzile la depozite

Ministerul Finanţelor are o interpretare diferită faţă de bancheri despre cum ar trebui calculat impozitul pe dobânzi în funcţie de data scadenţei.

28 afișări
Imaginea articolului Războiul impozitului pe dobânzile la depozite

Războiul impozitului pe dobânzile la depozite (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Cei care au depozite bancare în derulare şi au ales să încaseze dobânda la scadenţă vor avea surpriza să constate că băncile le reţin impozitul de 16% pentru întreaga sumă câştigată şi nu doar pentru cea aferentă perioadei scurse după 1 iulie, pentru că Ministerul Finanţelor aşa le cere.

Depozitele pentru perioade mai lungi, cum sunt cele pe un an, pot fi constituite fie cu plata lunară a dobânzii, fie cu plata într-o singură tranşă, la scadenţă. Dacă deponentul a ales să încaseze lunar dobânda, el va plăti impozit doar pentru câştigurile încasate în cont după 1 iulie. În schimb, dacă a ales să încaseze întreaga dobândă la maturarea depozitului, iar aceasta este după 1 iulie, va plăti impozit la întreaga sumă.

Citeşte mai multe despre războiul impozitului pe dobânzile la depozite pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici