RCS&RDS apreciază că scăderea tarifelor de interconectare este normală

RCS&RDS apreciază că propunerea Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii (ANC) privind reducerea tarifelor de interconectare este una normală, în direcţia respectării şi aplicării legii şi va avea un impact pozitiv pentru consumatori, a declarat, vineri, preşedintele operatorului, Alexandru Oprea.

21 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS apreciază că scăderea tarifelor de interconectare este normală

RCS&RDS apreciază că scăderea tarifelor de interconectare este normală (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne exprimăm întregul acord (...) în legătură cu aplicarea tarifelor de interconectare ale operatorilor de telefonie mobilă, la datele prevăzute de lege. Ne exprimăm totodată acordul şi faţă de reglementarea tarifelor celorlalţi operatori, inclusiv cele privind compania noastră", a declarat vineri, într-un comunicat, Alexandru Oprea.

El a adăugat că RCS&RDS are în vedere ca tarifele practicate clienţilor pentru apeluri către cei din reţeaua oricărui alt operator să fie egale cu tarifele de interconectare.

Potrivit unui proiect de decizie al ANC, anunţat, joi, de preşedintele instituţiei, Liviu Nistoran, într-o conferinţă, Cosmote România şi Telemobil vor practica, de la 1 februarie 2009, un tarif de interconectare de 0,064 euro/minut, iar RCS&RDS de 0,0721 euro/minut.

În prezent, tarifele de interconectare solicitate de Cosmote România, Telemobil şi RCS&RDS sunt de 0,082 euro/minut, 0,0801 euro/minut şi 0,0743 euro/minut, fiind o valoare medie estimată pe baza cursului de schimb euro/dolar din 19 noiembrie, conform datelor prezentate de ANC.

Tariful de interconectare reprezintă suma plătită de un operator pentru ca abonaţii acestuia să apeleze alţi clienţi din alte alte reţele.

RCS&RDS este unul dintre cei mai importanţi operatori locali de telecomunicaţii fixe.

Din luna octombrie 2007, compania a început să furnizeze şi servicii de telefonie mobilă. La un an de la lansare, serviciul Digi.Mobil înregistrează peste 1,2 milioane de abonaţi, potrivit datelor operatorului.

La nivelul anului 2007, cifra de afaceri a grupului RCS&RDS, care este prezent, în afară de România, şi în Serbia, Croaţia, Slovacia, Cehia şi Ungaria, a depăşit 500 milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici