RCS&RDS, la un pas să ia un credit de 300 milioane de euro

Grupul de bănci este condus de puternica bancă elveţiană Credit Suisse, conform unor surse de pe piaţa financiară. Discuţiile sunt de mai multe luni, iar în următoarele două săptămâni ar trebui să se bată palma în cazul în care părţile se înţeleg. Dobânda discutată se situează între 4 şi 5% pe an la euro.

445 afișări
Imaginea articolului RCS&RDS, la un pas să ia un credit de 300 milioane de euro

RCS&RDS, la un pas să ia un credit de 300 milioane de euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Printre băncile care ar putea să participe la această finanţare alături de Credit Suisse, care pune pe masă în jur de 100 mil. euro, se află Erste, Raiffeisen şi CEC Bank.

Oficialii RCS&RDS nu au comentat această informaţie până la închiderea ediţiei.

RCS&RDS, operatorul de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă, are venituri anuale de peste 400 mil. euro numai în România. Grupul mai are operaţiuni în Ungaria, Slovacia, Cehia, Croaţia, Serbia, Italia şi Spania. Nu există date privind afacerile totale ale grupului RCS&RDS. Singurele informaţii disponibile pentru toate operaţiunile sunt pe anul 2009 când afacerile totale erau de peste 710 mil. dolari (507 mil. euro), cu un profit operaţional (EBITDA) de 274 mil. dolari (200 mil. euro).

RCS&RDS, cea mai temută companie de pe piaţa telecom, şi-a bazat dezvoltarea printr-o politică agresivă de extindere, de preţ şi de achiziţie a operatorilor de cablu mai mici. Compania s-a împrumutat treptat pentru extindere astfel încât datoriile totale în acest moment se învârt între 600 şi 700 de milioane de euro. ING a fost banca finanţatoare la începuturi, dar pe măsură ce împrumuturile au devenit mai mari şi alte bănci au intrat în joc.

Citeşte mai multe despre creditul care ar putea fi luat de RCS&RDS pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici