Reacţia ministrului de Finanţe după ce şeful statului a criticat bugetul: Ştim foarte bine, preşedintele a intrat deja în campanie electorală

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a susţinut, vineri seara, că declaraţiile lui Klaus Iohannis privind bugetul pentru 2019 sunt legate de faptul că preşedintele este deja în campanie electorală.

341 afișări
Imaginea articolului Reacţia ministrului de Finanţe după ce şeful statului a criticat bugetul: Ştim foarte bine, preşedintele a intrat deja în campanie electorală

Reacţia ministrului de Finanţe după ce şeful statului a criticat bugetul: Ştim foarte bine, preşedintele a intrat deja în campanie electorală

„Când mi-aţi spus prima oară că sunt păreri diferite, aşteptam să văd la cine vă referiţi între doamna prim-ministru… Dar, când mi-aţi spus de domnul preşedinte, atunci este ceva normal. M-ar fi surprins să fi fost pe aceeaşi linie cu noi. Domnul preşedinte, ştim foarte bine, a intrat deja în campanie electrocală, a fost primul care şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al României. Aşa dânsul înţelege să facă partea de politică, văd că este foarte părtinitor sau foarte în echipa celor de la PNL. Aceasta este Constituţia pe care dânsul înţelege să o aplice”, a declarat Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Digi 24.

În ceea ce priveşte faptul că viziunea Guvernului şi a Coaliţiei de guvernare faţă de buget pare optimistă, ministrul Finanţelor a susţinut că, în construcţie au plecat „de la ceea ce este clar, oficial, recunoscut şi de structurile europene”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referitor la bugetul adoptată de Parlament, că proiectul arată dispreţul total al coaliţiei faţă de aşteptările românilor, criticând creşterea excesivă a fondurilor alocare partidelor. Şeful statului a reamintit că PSD-ALDE au întârziat nepermis de mult cu adoptarea bugetului pentru anul curent, fiind o întârziere fără precedent.

Preşedintele României mai spune că bugetul este bazat pe surse finanţare speculative şi că cei din coaliţie neglijează persoanele cu dizabilităţi şi copiii orfani.

Iohannis „atrage atenţia că bugetul este construit în mod superficial, bazat pe cifre supraestimate în raport cu realităţile economice, neglijează investiţiile şi prejudiciază nevoile reale ale românilor de a beneficia de infrastructură, de autostrăzi, de şcoli, spitale, grădiniţe, adică tocmai ceea ce PSD a promis şi nu face. Este inacceptabil să vinzi iluzii românilor şi să prezinţi bugetul pe 2019 drept un buget al investiţiilor, când, în realitate, bugetul prevede reducerea semnificativă a investiţiilor din fonduri naţionale la nivel local faţă de anul 2018”, potrivit sursei citate.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis precizează că PSD-ALDE nu face „altceva decât să demonstreze incompetenţă, oportunism şi rea-voinţă prin asumarea acestui buget lipsit de rigoare şi responsabilitate. În loc să fie un buget credibil şi sustenabil, care să consolideze situaţia finanţelor publice şi să ofere României predictibilitatea necesară, bugetul PSD-ALDE este din nou pe contrasensul realităţilor economice şi al aşteptărilor cetăţenilor”.

Parlamentul a adoptat, vineri, în plen reunit, bugetul pentru 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici