Record eolian: Cele 1000 de turbine din România au produs sâmbătă mai multă energie ca un reactor de la Cernavodă

Energia verde prinde puteri. Cele o mie de eoliene din România au reuşit să bată, sâmbătă, capacitatea de producţie a unui reactor de la Cernavodă.

1011 afișări
Imaginea articolului Record eolian: Cele 1000 de turbine din România au produs sâmbătă mai multă energie ca un reactor de la Cernavodă

Record eolian: Cele 1000 de turbine din România au produs sâmbătă mai multă energie ca un reactor de la Cernavodă (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Asta, datorită vântului care a suflat cu o forţă uriaşă. Astfel, energia produsă ar fi fost suficientă pentru aprovizionarea unui oraş cu 200.000 de locuinţe.

Cele mai multe turbine eoliene sunt amplasate în Dobrogea, peste 500, pe 7 ianuarie învârtindu-se cu o viteză foarte mare. Valoarea maximă de 731 de megawaţi pe oră a fost înregistrată la ora 9.30 dimineaţa.

Putem vorbi despre un adevărat record în condiţiile în care într-o zi obişnuită, când vântul bate cu 7-8 metri pe secundă, eolienele de la noi produc 150-250 de mw pe oră, adică de trei ori mai puţin decât valoarea înregistrată sâmbătă.

Citeşte mai multe despre recordul eolian pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici