Rectificare bugetară, în martie, pentru reducerea cheltuielilor

Guvernul ar putea aproba, până în luna martie, o rectificare de buget, privind reducerea cheltuielilor, şi va trimite Comisiei Europene o scrisoare cu o serie de măsuri pentru a demonstra ţinerea sub control a deficitului, în 2008, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Rectificare bugetară, în martie, pentru reducerea cheltuielilor

Rectificare bugetară, în martie, pentru reducerea cheltuielilor

Oficialul a explicat că aceste măsuri sunt necesare pentru a avea anumite rezerve prin care să se înlăture posibilele derapaje provenite din criza de pe pieţele externe.

"Obiectivul nostru este încadrarea în criteriile de la Maastricht. Am promis că în martie von înainta Comisiei Europene o serie de măsuri pentru a demonstra ţinerea sub control a deficitului", a spus Vosganian marţi, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Vosganian, rectificarea bugetului prin reducerea cheltuielilor ar putea fi necesară pentru a contrabalansa o eventuală influenţă negativă externă asupra creşterii economice.

Ministrul Finanţelor a adăugat că la un PIB mai mic decât cel estimat pentru acest an deficitul bugetar ar depăşi nivelul stabilit prin proiectul de buget, astfel încât ar putea fi nevoie de reducerea cheltuielilor.

"O eventuală reducere a cheltuielilor publice nu va afecta domeniile prioritare. Astfel de măsuri se iau, nu se anunţă, pentru că nu dorim să avem discuţii. Vom avea doar acceptul primului ministru", a adăugat Vosganian.

El a amintit că la momentul numirii în funcţia de ministru al Finanţelor a avut aceleaşi critici din partea Comisiei Europene, dar România a demonstrat că poate să gestioneze deficitul bugetar.

"Angajamentul nostru este de a ajunge în orizontul anului 2010 la un deficit de 1% din PIB. Comisia Europeană socoteşte că, funcţie de nivelul de 2,8% din PIB angajat pentru acest an, obiectivul nostru nu este realist", a mai spus Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici