Redresarea economiei mondiale a încetinit în acest an

Redresarea economiei mondiale a încetinit de la începutul anului, iar tendinţa este mai pronunţată în ţările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

17 afișări
Imaginea articolului Redresarea economiei mondiale a încetinit în acest an

Redresarea economiei mondiale a încetinit în acest an (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Refacerea este fragilă, dar continuă la nivel global", se arată într-un raport publicat miercuri de OCDE, care precede summitul G20 de la Seoul, din 11-12 noiembrie.

"Creşterea activităţilor economice şi a schimburilor comerciale s-a redus de la începutul acestui an, din cauza expirării programelor de stimulare, iar în ţările OCDE această încetinire este peste aşteptări", potrivit raportului.

OCDE anticipează că la nivelul OCDE va avea loc în acest an un avans economic de 2,5%-3%, de 2%-2,5% în 2011 şi 2,5%- 3% în 2012.

Organizaţia prognoza în luna mai o creştere a PIB în regiunea OCDE de 2,7% în acest an şi 2,8% în 2011.

Rata şomajului, anticipată în OCDE la 8%-8,5% în acest an, se va menţine la un nivel ridicat, pentru sfârşitul anului 2012 fiind estimată să ajungă la 7,25%.

Pentru SUA este aşteptat un avans al PIB de 2,5%-3% în acest an, 1,75%-2,25% în 2011 şi accelerarea la 2,75%-3,25% în 2012.

În 2012, creşterea economisă din zona euro se va încadra între 1,75% şi 2,25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici