Reeşalonarea creditelor nu-i scapă pe patroni de faliment. Companiile aşteaptă ca statul să-şi achite datoriile

Rescadenţarea datoriilor la bancă este doar o soluţie de moment, spun patronii, care au probleme din cauză că statul "uită" să-şi achite datoriile către mediul privat.

15 afișări
Imaginea articolului Reeşalonarea creditelor nu-i scapă pe patroni de faliment. Companiile aşteaptă ca statul să-şi achite datoriile

Reeşalonarea creditelor nu-i scapă pe patroni de faliment. Companiile aşteaptă ca statul să-şi achite datoriile (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Deşi băncile se arată dispuse să reeşaloneze creditele luate de companiile care nu mai au bani să-şi plătească ratele, soluţia nu este îmbrăţişată de toate firmele cu probleme, spun reprezentanţii întreprinzătorilor, care de mult preferă să intre în faliment.

"Mediul de afaceri are de încasat miliarde de lei de la stat. Atunci, de ce ar mai apela la restructurare, când ştiu că nici măcar asta nu le mai poate salva? Doar companiile care au perspective apelează la această soluţie", a declarat pentru Gândul Florin Pârvu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Citeşte mai multe despre datoriile statului către mediul privat pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici