Rehn: Băncile europene ar putea fi supuse mai des testelor de stres, pentru creşterea încrederii

Instituţiile de credit din Europa ar putea fi supuse mai des testelor de stres pentru a creşte încrederea în industria bancară din regiune, a declarat, marţi, comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare, Olli Rehn, citat de Bloomberg.

16 afișări
Imaginea articolului Rehn: Băncile europene ar putea fi supuse mai des testelor de stres, pentru creşterea încrederii

Rehn: Băncile europene ar putea fi supuse mai des testelor de stres, pentru creşterea încrederii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Rehn a arătat că autorităţile europene analizează posibilitatea repetării, la anumite intervale, a testelor de stres.

"Trebuie să discut această problemă cu miniştrii de Finanţe. Testele de stres sunt instrumente foarte utile pentru îmbunătăţirea încrederii", a spus Rehn, care se va întâlni cu miniştrii de Finanţe comunitari pe 7 septembrie, la Bruxelles.

Autorităţile de reglementare din UE au efectuat astfel de teste asupra celor mai mari instituţii de credit din regiune.

Astfel, 91 de bănci, respectiv 65% din industria bancară a Europei, au fost evaluate în funcţie de rezistenţa la recesiunea economică şi deprecierea obligaţiunilor suverane.

Dintre acestea, numai Hypo Real Estate Holding, Agricultural Bank of Greece şi cinci bănci de economii din Spania nu au îndeplinit condiţiile privind un nivel al raportului Tier 1 de minim 6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici