Relansarea economică a Germaniei se accelerează

Produsul Intern Brut (PIB) al Germaniei a crescut cu 0,7% în trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul al doilea, în principal datorită exporturilor şi investiţiilor în echipamente şi construcţii, potrivit datelor oficiale preliminare prezentate vineri.

27 afișări
Imaginea articolului Relansarea economică a Germaniei se accelerează

Relansarea economică a Germaniei se accelerează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creşterea PIB-ului celei mai mari economii din Europa s-a plasat sub estimările analiştilor, care anticipau în medie o majorare trimestrială de 0,8%.

Biroul Federal de Statistică a revizuit totodată cifrele privind avansul PIB în trimestrul al doilea, de la 0,3% la 0,4%.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, economia germană a înregistrat o contracţie de 4,7%, după o cădere de 7% în perioada aprilie-iunie.

Economiştii prognozau o scădere anuală a PIB-ului de 4,8% în trimestrul al treilea.

Germania a ieşit în trimestrul al doilea din cea mai severă recesiune suferită după cel de-Al Doilea Război Mondial, conform metodologiei care descrie recesiunea drept două trimestre consecutive de contracţie economică faţă de trimestrul respectiv anterior.

Guvernul de la Berlin estimează că economia germană se va contracta cu 5% în acest an, însă prognoza ar putea fi prea pesimistă, potrivit unor surse oficiale citate marţi de Reuters, care susţin că relansarea din a doua jumătate a anului ar putea fi mai puternică decât s-a anticipat.

Executivul german anticipează o creştere economică de 1,2% anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici