Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente, temă abordată de Grindeanu şi Jean-Claude Juncker

Premierul Sorin Grindeanu a pledat, joi, la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), intenţia României de a-şi depune candidatura în acest sens fiind deja exprimată oficial printr-un memorandum.

1017 afișări
Imaginea articolului Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente, temă abordată de Grindeanu şi Jean-Claude Juncker

Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente, temă abordată de Grindeanu şi Jean-Claude Juncker

”Pregătirile demarate de România în perspectiva preluării primului mandat la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în 2019, şi ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare în acest orizont de timp, aderarea la Schengen şi adoptarea euro au fost principalele subiecte abordate în cursul întrevederii. Legat de perspectiva ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare, premierul Sorin Grindeanu s-a declarat convins că dialogul purtat pe această temă cu experţi ai Comisiei Europene a adus clarificările necesare pentru ca România să-şi poată îndeplini angajamentele asumate”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

”În cei zece ani care au trecut de la aderarea la Uniunea Europeană, România a avut o abordare predictibilă, constructivă şi pro-europeană şi suntem hotărâţi să facem tot ceea ce ne-am angajat”, a declarat şeful Executivului, adăugând că aderarea la Uniunea Europeană a adus foarte multe beneficii României, potrivit sursei citate

Premierul Sorin Grindeanu a menţionat, totodată, faptul că România este pregătită deja de câţiva ani, din punct de vedere tehnic, pentru aderarea la Schengen, a prezentat progresele făcute în ultimele două luni în privinţa subvenţiilor pentru fermieri şi a pledat pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), intenţia României de a-şi depune candidatura în acest sens fiind deja exprimată oficial printr-un memorandum aprobat de Guvern. La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, a dat asigurări în privinţa determinării Guvernului de a menţine ţinta de deficit de 3% din PIB.

Conform comunicatului, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a salutat progresele făcute de România, exprimându-şi încă o dată speranţa că România va fi primită în Schengen şi că îi va fi ridicat Mecanismul de Cooperare şi Verificare înainte de preluarea mandatului la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici