Renault a prezentat o nouă gamă de motoare cu emisii reduse

Renault a prezentat, marţi, o nouă gamă de motoare pe benzină cu emisii reduse de dioxid de carbon, care vor fi lansate pe piaţă în 2012, iar constructorul francez caută parteneri cu care să împartă costurile şi investiţiile necesare dezvoltării de motorizări.

66 afișări
Imaginea articolului Renault a prezentat o nouă gamă de motoare cu emisii reduse

Renault a prezentat o nouă gamă de motoare cu emisii reduse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul francez, acţionarul majoritar al Dacia, a anunţat că va investi 150 milioane euro în noua familie de motoare "TCe" (Turbo Controlled efficiency), disponibilă pe piaţă din 2012.

Compania japoneză Nissan, partener de alianţă al Renault, urmează să participe cu alte 50 de milioane de euro la dezvoltarea TCe, gamă de produse care va reprezenta, în 2015, 85% din totalul motoarelor pe benzină care vor fi vândute de concernul francez.

Renault consideră că standardele Euro 5 şi Euro 6, care vor fi introduse în septembrie 2009, respectiv 2013, vor creşte popularitatea şi atractivitatea motorizărilor pe benzină.

Constructorii auto de referinţă din Franţa, PSA Peugeot Citroen şi Renault, au game bogate de motorizări diesel, iar tendinţa pieţei locale este către autovehicule pe motorină.

Renault a încheiat deja parteneriate cu Suzuki şi General Motors, care cumpără motoare diesel produse de concernul francez. Totodată, grupul discută cu alţi constructori auto pentru a identifica parteneri dispuşi să contribuie financiar la investiţiile în dezvoltarea de noi motorizări, pentru a obţine economii importante, a declarat, marţi, directorul diviziei de proiectare de noi motoare a Renault, Jacques Prost.

Gama de motoare TCe va avea o capacitate cilindrică cuprinsă între 0,9 şi 1,2 litri şi va dezvolta între 90 şi 115 cai putere. Mai multe autovehicule care vor fi echipate cu aceste soluţii de motorizare vor emite sub 100 grame CO2 pe kilometru, potrivit Renault.

Alianţa Renault-Nissan investeşte, de asemenea, circa 200 milioane euro pe an, timp de trei ani, pentru a dezvolta o serie de motoare electrice, care vor echipa, începând din 2011, un sedan şi o dubiţă de talia Kangoo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici