Renault România a cerut ajutoare de stat în valoare de aproape 170 milioane de euro

Grupul Renault a solicitat autorităţilor române ajutoare de stat de aproape 70 milioane euro, pentru centrul tehnic RTR de la Titu şi pentru furnizori ai Dacia şi Nissan, precum şi o garanţie de 100 milioane euro pentru un împrumut de la BEI.

109 afișări
Imaginea articolului Renault România a cerut ajutoare de stat în valoare de aproape 170 milioane de euro

Directorul general al grupului Renault în România şi al Automobile Dacia, Francois Fourmont (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacia şi grupul Renault a solicitat ajutoare pe trei planuri", a declarat directorul general al grupului Renault în România şi al Automobile Dacia, Francois Fourmont, în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Auto Industry.

Prima componentă este legată de suma de 28 milioane de euro pentru centrul tehnic RTR de la Titu, ajutor care va fi acordat în 2009, 2010 şi 2011, iar a doua este tot pentru finanţarea acestui centru.

"S-a pus problema unei garanţii din partea statului român pentru un împrumut de 100 de miliioane de euro de Banca Europeană de Investiţii (BEI)", a mai spus Fourmont.

În al treilea rând, Renault a solicitat subvenţii pentru o parte din furnizorii Dacia, dar şi pentru furnizori ai Nissan din România, în valoare de 40 milioane de euro, pentru proiecte de investiţii care au o valoare totală de peste 200 milioane de euro.

"Vă spun că până în momentul de faţă grupul Renault a investit în România 1,5 miliarde de euro, în timp ce valoarea totală a subvenţiilor, ajutoarelor, sub orice formă primite din partea statului român, fie sub formă de scutire temporară de la plata TVA, cât şi subvenţii, toate acestea se ridică undeva între 75 şi 78 milioane de euro", a precizat Fourmont.

Prezent la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, premierul Emil Boc a arătat că între Guvern şi grupul Renault există o comunicare permanentă, ca şi cu celelalte componente ale industriei auto româneşti.

Citeşte şi:

Fourmont: Suntem pe cale de a omorî piaţa auto românească

Constructorii români de maşini cer o amânare la plata a 50% din TVA în 2009 şi 2010

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici