Renault şi Nissan vor să producă în Rusia componente auto împreună cu Avtovaz

Renault şi Nissan intenţionează să producă, cel mai devreme din 2013, motoare şi cutii de viteze împreună cu Avtovaz, cea mai mare companie auto din Rusia, a declarat şeful diviziei Renault pentru Rusia şi spaţiul ex-sovietic, Bruno Ancelin, citat de Financial Times.

110 afișări
Imaginea articolului Renault şi Nissan vor să producă în Rusia componente auto împreună cu Avtovaz

Renault şi Nissan vor să producă în Rusia componente auto împreună cu Avtovaz

Alianţa Renault-Nissan se află în proces de majorare a participaţiei deţinute la Avtovaz de la 25% la 51% plus o acţiune, a adăugat Ancelin. Procesul urmează să se încheie până la sfârşitul anului. Deciziile Renault reflectă importanţa tot mai mare a pieţei auto din Rusia, care creşte puternic după ce vânzările s-au prăbuşit la mai puţin de jumătate în timpul crizei. Producătorii auto occidentali se aşteaptă ca vânzările din Rusia să urce la 2,6-2,7 milioane de maşini în acest an, de la 1,9 milioane anul trecut.

Renault produce patru modele la fabrica Avotframos din Moscova, majoritatea motoarelor fiind importate de la fabrica Dacia din România şi din Spania.

Grupul francez intenţionează să producă două modele la uzina Avtovaz din Toliatti, având la bază autovhiculul low-cost Logan, pe o platformă comună cu producătorul rus. Avtovaz va produce la Toliatti două autovehicule sub marca Lada, iar Nissan unul.

Renault trebuie să producă motoare şi cutii de viteze în Rusia pentru a se conforma legislaţiei ruse, care vizează dezvoltarea de către companiile străine a unor capacităţi locale.

"Togliatti va furniza motoare şi cutii de viteze pentru fabrica de la Moscova, în loc ca aceastea să vină din Europa de Vest", a spus Ancelin, adăugând că producţia mixtă de motoare va începe cel mai devreme peste doi ani.

Rusia reprezintă o piaţă importantă în strategia şefului Renault, Carlos Ghosn, de a creşte vânzările în ţările emergente. Renault, Avtovaz şi Nissan vor să ajungă la o cotă de piaţă de 40% în Rusia până în 2015-2016, de la 35% în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici