Renault trimite angajaţi în şomaj tehnic din cauza încetinirii cererii

Grupul francez Renault va trimite angajaţi în şomaj tehnic pentru a se adapta unei încetiniri a cererii, a declarat luni un purtător de cuvânt al producătorului auto.

300 afișări
Imaginea articolului Renault trimite angajaţi în şomaj tehnic din cauza încetinirii cererii

Renault trimite angajaţi în şomaj tehnic din cauza încetinirii cererii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fabrica de la Douai, din nordul Franţei, unde este produs modelul Scenic, va fi închisă în perioada 26 octombrie-1 noiembrie. Alte fabrici vor adopta măsuri similare în intervalul 29 octombrie-1 noiembrie, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că astfel de decizii sunt "foarte frecvente".

Un alt mare producător auto francez, PSA Peugeot Citroën, a anunţat în septembrie că unele fabrici vor fi afectate de măsuri de şomaj parţial în octombrie. În plus, grupul a programat o reuniune a conducerii pentru miercuri, fără a preciza agenda de discuţii.

PSA a anunţat deja că va rezilia contractele a 300 de angajaţi temporar la o fabrică de lângă Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici