Renunţarea la impozitul de 3%, încă un pas spre închiderea micilor afaceri

Renunţarea la impozitul de 3% pe venitul microîntreprinderilor este încă o dovadă că bugetul pentru 2010 nu conţine nicio măsură care să sprijine mediul de afaceri şi înseamnă un alt pas spre desfiinţarea micilor afaceri, după aplicarea impozitului minim, susţin reprezentanţii patronatelor.

17 afișări
Imaginea articolului Renunţarea la impozitul de 3%, încă un pas spre închiderea micilor afaceri

Renunţarea la impozitul de 3%, încă un pas spre închiderea micilor afaceri (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Ministerul Finanţelor nu a făcut nicio evaluare să vadă câte din cele 700.000-800.000 firme înregistrate în România sunt microîntreprinderi şi cât încasează prin aplicarea impozitului de 3%, bani pe care îi lua sigur. Aşa băgăm pe cheltuieli tot, iar cei care întreabă contabilul vor plăti zero lei la buget, iar cei care nu, vor plăti 16% pe profit, deci bugetul pierde astfel", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

El a menţionat că măsura arată încă o dată că bugetul cuprinde "zero" măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, Guvernul fiind interesat doar să împartă banii, fără să ţină cont de niciun amendament propus.

Microîntreprinderile vor fi impozitate din acest an la fel ca orice firmă, prin aplicarea cotei de 16% pe profit sau a impozitului minim, fără a mai putea opta pentru impozitul de 3% pe venit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici