Replica DIGI pentru Vâlcov: Constatăm că am devenit ţinta unei campanii de defăimare

Grupul Digi RCS&RDS anunţă, într-un comunicat transmis marţi, că respinge acuzaţiile lansate recent în spaţiul public de consilierul de stat Darius Vâlcov cu privire la listarea companiei la bursă, considerându-se „ţinta unei adevărate campanii de defăimare”.

631 afișări
Imaginea articolului Replica DIGI pentru Vâlcov: Constatăm că am devenit ţinta unei campanii de defăimare

Replica DIGI pentru Vâlcov: Constatăm că am devenit ţinta unei campanii de defăimare

„Cu privire la atacurile publice formulate recent de un politician român la adresa grupului Digi RCS&RDS, respingem afirmaţiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român şi constatăm că am devenit ţinta unei adevărate campanii de defăimare”, precizează compania.

„Nu facem politică şi nu vrem să fim implicaţi în jocuri politice. Însă, ne simţim datori faţă de abonaţii, investitorii, partenerii şi angajaţii noştri să corectăm informaţiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spaţiul public”, spune Digi.

Compania apreciază că declaraţiile consilierului guvernamental Darius Vâlcov „denigrează munca a 13.000 de angajaţi din România şi pune sub semnul întrebării o afacere care a transformat compania Digi RCS&RDS într-unul dintre liderii regionali în comunicaţii electronice”.

„Este cel puţin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale româneşti. Astfel de declaraţii nu fac altceva decât să diminueze încrederea investitorilor în capacitatea României de a oferi un climat propice dezvoltării de afaceri durabile, care să susţină economia ţării şi a regiunii”, menţionează sursa citată.

Digi precizează că din 2010 şi până în prezent a investit peste 2 miliarde de euro, pentru dezvoltarea unei reţele de comunicaţii electronice fixe şi mobile performante. „Aceste investiţii au fost făcute în beneficiul a milioane de abonaţi, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la preţuri foarte avantajoase. Şi datorită investiţiilor făcute de Digi RCS&RDS în dezvoltarea reţelelor sale din România, această ţară se mândreşte azi cu una dintre cele mai bune poziţii în clasamentele mondiale privind viteza internetului”, arată comunicatul.

De asemenea, în documentul citat, Digi susţine că a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de euro către bugetul de stat şi către bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate.

„Când s-a decis listarea acţiunilor Digi RCS&RDS pe o piaţă publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieţei din România, am ales Bursa de Valori Bucureşti. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziţioneze acţiuni în Digi RCS & RDS în scop investiţional (atât persoanelor fizice, cât şi fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi”, apreciază Digi.

„Politicianul aruncă o serie de afirmaţii care induc în eroare şi care trădează fie o totală necunoaştere a domeniului pieţei de capital, fie o strategie de manipulare a informaţiilor pentru a crea confuzie şi neîncredere într-un sector investiţional. Operăm o afacere sănătoasă, stabilă şi ne străduim să o creştem continuu. Datoriile pe care Digi RCS&RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finanţat creşterea accelerată a acestei afaceri, pe o piaţă extrem de dinamică şi competitivă, unde nevoia de investiţie este continuă. De altfel, gradul de îndatorare a companiei este inferior nivelului de îndatorare înregistrat pe pieţele europene, în sectorul telecomunicaţiilor”, adaugă Digi.

Compania mai menţionează, în comunicat că a făcut publice „transparent şi complet” informaţiile necesare, astfel încât orice investitor să decidă achiziţionarea sau nu a acţiunilor Digi, „în deplină cunoştinţă de cauză”.

Reacţia companiei vine în urma ieşirii în spaţiul public a oficialului guvernamental de sâmbătă, care a adresat o întrebare publică membrilor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), cu privire la valoarea acţiunilor Digi.

„Poate la un moment dat ne vor spune de ce s-au grăbit 4 milioane de pensionari să cumpere acţiuni Digi, care valorează 1 leu şi 8 bani, să le achiziţioneze cu 40 de lei. Doar pentru că e televiziunea prin care unitatea militară SRI îşi transmite informaţiile? Iar despre Realitatea, acum două săptămâni am aflat că 300 de magistraţi sunt şantajaţi cu dosare deschise la DNA, dar nelucrate. L-aş întreba pe procurorul general câţi jurnalişti şi patroni de presă au dosare deschise şi neînchise, ţinând cont că doar Realitatea TV are 4 dosare deschise la acest moment”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

De asemenea, Vâlcov a continuat seria întrebărilor referitoare la acţiunile DIGI şi duminică, pe Facebook, când anunţa că aşteaptă răspunsul din partea ASF cu privire la valoarea contabilă a acţiunilor Digi, întrebând dacă valoarea acţiunilor este 1,08 lei, iar patru milioane de pensionari au cumpărat acţiunile la o valoare de 40 de lei.

„Acum două săptămâni am atras atenţia asupra neregulilor de la data listării Digi. Ieri am revenit şi am întrebat ASF-ul dacă este adevărat că valoarea contabilă a acţiunilor digi este de 1 leu şi 8 bani. Încă aştept răspunsul la această întrebare! După cum se vede, la data listării, acţiunile Digi erau cotate la 40 de lei. Astăzi, ele sunt la 28 lei (cu 30% mai puţin) şi continuă să scadă. Pentru corecta informare a românilor, continui să întreb ASF: 1) Este adevărat că peste 3 milioane români au acţiuni la Digi, prin intermediul fondurilor de pensii (Pilonul II)? 2) Este adevărat că o mare parte a banilor încasaţi pe acţiunile Digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru? 3) Este adevărat că datoriile Digi depăşesc 1,3 miliarde de euro, cu mult peste valoarea activelor? 4) Aveau voie fondurile de pensii să achiziţioneze acţiuni la o companie urmărită penal?”, a scris, duminică, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebok.

Valoarea acţiunilor Digi a scăzut, marţi, de la 28 de lei/acţiune la începerea şedinţei de tranzacţionare, până la 27,8 de lei/acţiune la ora scrierii acestei ştiri.

Tot marţi, Autoritatea de Supraveghere Financiară - ASF - a anunţat că a demarat investigaţii privind listarea DIGI, chiar dacă aceasta a fost autorizată în Olanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici