Restricţionarea bonusurilor directorilor de pe Wall Street complică divorţurile acestora

Restricţiile impuse bonusurilor directorilor de pe Wall Street complică înţelegerile financiare în procesele lor de divorţ, majorează costul proceselor şi măresc probabilitatea ca unii dintre aceştia să îşi retragă copiii de la şcolile private sau să vândă a doua locuinţă deţinută.

19 afișări
Imaginea articolului Restricţionarea bonusurilor directorilor de pe Wall Street complică divorţurile acestora

Restricţionarea bonusurilor directorilor de pe Wall Street complică divorţurile acestora (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Modificarea sistemului de plată a beneficiilor complică semnificativ aplicarea legislaţiei în domeniul familiei, la nivel naţional", a declarat Frank Glassner, director general la compania de consultanţă Veritas Executive Compensation Consultants din San Francisco, citat de Bloomberg.

Înţelegerile financiare în cadrul divorţurilor unor directori precum cei din sectorul bancar, care se bazează pe bonusuri, devin mai greu de negociat, întrucât companiile au redus componenta în numerar şi au mărit-o pe cea pe termen lung, în acţiuni, a explicat Eleanor Alter, avocat din New York.

Astfel, bonusurile nu mai pot fi folosite pentru cheltuielile curente, precum taxele la şcolile private, sau păstrarea unei a doua locuinţe, a arătat Alter.

Autorităţile americane au impus companiilor din sectorul financiar să ţină bonusurile sub control.

Bonusurile au crescut anul trecut cu 17%, la 20,3 miliarde de dolari, faţă de 2008, dar multe companii au majorat componenta în acţiuni sau sub alte forme, în detrimentul celei în numerar.

Companiile au adoptat şi clauze prin care pot cere returnarea bonusurilor, în cazul asumării unor riscuri exagerate.

Modificarea structurii beneficiilor va afecta cel mai mult angajaţii din sectorul financiar care câştigă peste 200.000 de dolari pe an, respectiv circa 50.000 de salariaţi din New York, New Jersey şi Connecticut.

O sursă aproapiată situaţiei a declarat că Bank of America va plăti 95% din bonusurile angajaţilor din investment banking sub formă de acţiuni, eşalonat pe trei ani.

Directorul financiar al Citigroup a declarat, în ianuarie, că bonusurile în numerar vor fi plafonate la 100.000 de dolari.

De asemenea, bonusurile de la American International Group, General Motors, GMAC, Chrysler Group şi Chrysler Financial vor fi reduse cu 33% în acest an, faţă de 2009, a declarat, marţi, Kenneth Feinberg, membru al Trezoreiriei SUA însărcinat cu supravegherea beneficiilor la companiile care au primit sprijin financiar din partea guvernului SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici